Hopp til innholdet

Betennelse

Betennelse er en lokal reaksjon på en skade og betennelsesreaksjonen kan trigges av en direkte skade, som ved et støt eller kutt, eller en infeksjon forårsaket av bakterier, virus eller sopp. 

Tegn på betennelse 

Typiske tegn på akutt betennelse inkluderer:  

  • Rødhet 
  • Varme
  • Hevelse
  • Smerte  

Intensiteten på symptomene er avhengig av skade og individ, og ved større og mer alvorlige infeksjoner vil allmenne symptomer som feber og slapphet også kunne inntre. 

Betennelsesdempende legemidler 

Når betennelse skaper ubehag og hindrer deg i å gjøre hverdagslige gjøremål, kan korttidsbehandling med betennelsesdempende smertestillende legemidler bidra til å lindre plagene.  

NSAID, som står for Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drug (ikke-steroid antiinflammatorisk legemiddel), er velegnet når man skal velge et legemiddel med betennelsesdempende effekt. Ibuprofen er et eksempel på et legemiddel med en slik effekt, som dermed motvirker hevelse, smerte, ømhet, rødhet og bevegelsesinnskrenkning som følge av betennelse. 

Ibux® kapsler/tabletter (ibuprofen). Reseptfritt legemiddel. Til korttidsbehandling av milde til moderate smerter som muskel og leddsmerter, hodepine, menstruasjonssmerter og tannpine. Febernedsettende f.eks ved forkjølelse og influensa. Ved høy feber må lege kontaktes. Det er ulike legemiddelformer og styrker tilgjengelig for Ibux, tilpasset ulike behov og aldersgrupper. Denne informasjonen står på de ulike pakninger. Skal ikke brukes av personer med magesår, eller dersom acetylsalisylsyre, ibuprofen eller andre smertestillende og febernedsettende legemidler har forårsaket astma eller allergiske reaksjoner. Skal ikke brukes av gravide i de siste 3 månedene av svangerskapet. Til barn og gravide etter avtale med lege. Kontakt lege etter 3 dager med feber og 5 dager med smerter hvis plagene blir verre eller ikke blir bedre. Ibux gel (ibuprofen). Til voksne og barn over 12 år: Til korttidsbehandling av milde til moderate smerter ved forstuing eller forstrekning. Skal ikke brukes ved overfølsomhet for ibuprofen, acetylsalisylsyre eller andre smertestillende eller febernedsettende midler. Skal ikke brukes på slimhinner, i øyne eller på skadet hud. Ved langvarig feber eller smerte bør lege kontaktes. Les pakningsvedlegget nøye før bruk. 23.03.2022 Karo Pharma AS. NO-IBUX-2022-06-20