Hopp til innholdet

Om Ibux®

Ibux® inneholder virkestoffet ibuprofen som tilhører en legemiddelgruppe som kalles NSAIDs. NSAID er en forkortelse for Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs (ikke-steroid antiinflammatorisk legemiddel). Ikke-steroid betyr at legemidlet ikke inneholder steroider eller kortisonlignende stoffer. NSAIDs virker ved å hindre dannelse av et stoff som kalles prostaglandin som forårsaker betennelse, feber og smerte.

Ibux® brukes til korttidsbehandling av milde til moderate smertetilstander, som muskel- og leddsmerter, hodepine, tannpine, menstruasjonssmerter og som febernedsettende ved for eksempel forkjølelse og influensa.

Om NSAID

NSAID står for «Non-Steroidal Antiinflammatory Drug», som på norsk betyr «ikke-steroid antiinflammatorisk legemiddel». Dette er en gruppe legemidler med betennelsesdempende (antiinflammatoriske), febernedsettende (antipyretisk) og smertelindrende (analgetiske) egenskaper.

om Ibux
Ibux® kapsler/tabletter (ibuprofen). Reseptfritt legemiddel. Til korttidsbehandling av milde til moderate smerter som muskel og leddsmerter, hodepine, menstruasjonssmerter og tannpine. Febernedsettende f.eks ved forkjølelse og influensa. Ved høy feber må lege kontaktes. Det er ulike legemiddelformer og styrker tilgjengelig for Ibux, tilpasset ulike behov og aldersgrupper. Denne informasjonen står på de ulike pakninger. Skal ikke brukes av personer med magesår, eller dersom acetylsalisylsyre, ibuprofen eller andre smertestillende og febernedsettende legemidler har forårsaket astma eller allergiske reaksjoner. Skal ikke brukes av gravide i de siste 3 månedene av svangerskapet. Til barn og gravide etter avtale med lege. Kontakt lege etter 3 dager med feber og 5 dager med smerter hvis plagene blir verre eller ikke blir bedre. Ibux gel (ibuprofen). Til voksne og barn over 12 år: Til korttidsbehandling av milde til moderate smerter ved forstuing eller forstrekning. Skal ikke brukes ved overfølsomhet for ibuprofen, acetylsalisylsyre eller andre smertestillende eller febernedsettende midler. Skal ikke brukes på slimhinner, i øyne eller på skadet hud. Ved langvarig feber eller smerte bør lege kontaktes. Les pakningsvedlegget nøye før bruk. 23.03.2022 Karo Pharma AS. NO-IBUX-2022-06-20