Hvordan bli kvitt feber

Alle vet vi hvor utmattende og plagsomt det kan være å ha feber og ofte er det bare sengen som gjelder. Stort sett blir man kvitt feber ved å bekjempe sykdommen som forårsaker feberen, og febersymptomene kan variere etter hva som har utløst feberen.

Tips og råd ved feber

Selv om det ikke finnes noen direkte kur mot feber, finnes det flere lindrende tiltak som kan gjøres på veien mot å bli frisk.

  • Drikk jevnlig og rikelig – feber betyr ofte økt væsketap, noe som er ugunstig for allmenntilstanden. Det er viktig å opprettholde væskebalansen.
  • Kle deg lettere enn normalt – dette vil hjelpe når svettetoktene kommer. Prøv å holde det kaldt på rommet dersom det er mulig.
  • Unngå anstrengelser – høyt aktivitetsnivå når en infeksjon bryter ut kan svekke kroppens evne til å få kontroll med infeksjonen.
  • Febernedsettende legemidler – dersom plagene blir store, kan febernedsettende tas i bruk for en kortere periode.

Referanser:

Ibux® kapsler/tabletter (ibuprofen). Reseptfritt legemiddel. Til korttidsbehandling av milde til moderate smerter som muskel og leddsmerter, hodepine, menstruasjonssmerter og tannpine. Febernedsettende f.eks ved forkjølelse og influensa. Ved høy feber må lege kontaktes. Det er ulike legemiddelformer og styrker tilgjengelig for Ibux, tilpasset ulike behov og aldersgrupper. Skal ikke brukes av personer med magesår, eller dersom acetylsalisylsyre, ibuprofen eller andre smertestillende og febernedsettende legemidler har forårsaket astma eller allergiske reaksjoner. Skal ikke brukes av gravide i de siste 3 månedene av svangerskapet. Til barn og gravide etter avtale med lege. Kontakt lege etter 3 dager med feber og 5 dager med smerter hvis plagene blir verre eller ikke blir bedre.  Ibux ® gel (ibuprofen). Til voksne og barn over 12 år: Til korttidsbehandling av milde til moderate smerter ved forstuing eller forstrekning. Skal ikke brukes ved overfølsomhet for ibuprofen, acetylsalisylsyre eller andre smertestillende eller febernedsettende midler. Skal ikke brukes på slimhinner, i øyne eller på skadet hud.  Ved langvarig feber eller smerte bør lege kontaktes. Les pakningsvedlegget nøye før bruk. 23.03.2022 Karo Pharma AS I NO-IBUX-2022-03-19