Febernedsettende legemidler

Når feberen gir smerte og ubehag, kan febernedsettende legemidler bidra til å lindre plagene.

Ibux er et legemiddel som kan fås reseptfritt og som fungerer både febernedsettende og smertestillende og som på denne måten lindrer flere symptomer.

Den febernedsettende virkningen til ibuprofen inntrer vanligvis innen en time.

Når anbefales febernedsettende legemidler?

Fordi feber anses som en positiv og nødvendig reaksjon for kroppen, er det som regel ikke nødvendig med febernedsettende legemidler ved lav feber.

Febernedsettende legemidler vil ikke bidra til å korte ned sykdomsforløpet og gjøre deg frisk, men kan være med på å dempe plagene som feberen medfører.

Referanser:

Ibux® kapsler/tabletter (ibuprofen). Reseptfritt legemiddel. Til korttidsbehandling av milde til moderate smerter som muskel og leddsmerter, hodepine, menstruasjonssmerter og tannpine. Febernedsettende f.eks ved forkjølelse og influensa. Ved høy feber må lege kontaktes. Det er ulike legemiddelformer og styrker tilgjengelig for Ibux, tilpasset ulike behov og aldersgrupper. Skal ikke brukes av personer med magesår, eller dersom acetylsalisylsyre, ibuprofen eller andre smertestillende og febernedsettende legemidler har forårsaket astma eller allergiske reaksjoner. Skal ikke brukes av gravide i de siste 3 månedene av svangerskapet. Til barn og gravide etter avtale med lege. Kontakt lege etter 3 dager med feber og 5 dager med smerter hvis plagene blir verre eller ikke blir bedre.  Ibux ® gel (ibuprofen). Til voksne og barn over 12 år: Til korttidsbehandling av milde til moderate smerter ved forstuing eller forstrekning. Skal ikke brukes ved overfølsomhet for ibuprofen, acetylsalisylsyre eller andre smertestillende eller febernedsettende midler. Skal ikke brukes på slimhinner, i øyne eller på skadet hud.  Ved langvarig feber eller smerte bør lege kontaktes. Les pakningsvedlegget nøye før bruk. 23.03.2022 Karo Pharma AS I NO-IBUX-2022-03-19